Back to All Events

Dag van de Filosofie – Gent

  • KASK Gent 2 Louis Pasteurlaan Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Op 25 maart 2017 is het Dag van de Filosofie in Gent!  Vormingplus Gent-Eeklo organiseert samen met een aantal partners een gevarieerd programma van lezingen, debat, gesprekken... Dit jaar is het thema van de Dag van de Filosofie Rust & Onrust.

Enerzijds is er een grote roep naar meer rust in ons leven. Maar wat is innerlijke rust en is die nastrevenswaardig? De zoektocht focust ook op het contrapunt van rust: de onrust. We leven in een tijd van tegenstellingen, van geopolitieke omwentelingen en oorlogen die ver weg lijken maar toch onze leefwereld binnendringen...Blijven we te rustig over onrust? Kan onrust net een kracht zijn?

Het volledige programma van de Dag van de Filosofie ontdek je hier. We verwelkomen onder anderen Joke Hermsen (voor de Openingslezing), Othman El Hamouchi, Kristof Van Rossem, Peter Aers, Ignaas Devisch, Farah Focquaert...Via de website kan je je vanaf nu ook inschrijven

Tickets en info: www.dagvandefilosofie.be/ Facebook:  www.facebook.com/gentsedagvandefilosofie 

Later Event: March 29
Nieuw Licht op opvoeden