Back to All Events

Dag van de Filosofie 2017 – Rust & Onrust

  • Theater Cinecitta Tilburg 29 Willem II Straat Tilburg, NB, 5038 BA Netherlands (map)

De Dag van de Filosofie is een jaarlijks evenement in Tilburg dat georganiseerd wordt in het kader van de nationale Maand van de Filosofie. Het maandthema van 2017 is rust. Wij geven hier onze eigen draai aan.

Rust & Onrust

Dit thema van de Dag van de Filosofie wordt op zaterdag 8 april van alle kanten bekeken, gewogen en besproken door een keur aan filosofen, wetenschappers, politici en kunstenaars. Zij zullen prangende, maatschappelijke vraagstukken zoals de opkomst van het populisme en ervaring van toenemende werkdruk bespreken. Daarnaast zullen we op deze dag (on)rust ervaren door middel van kunst en muziek, zal er met een satirische blik gekeken worden naar het thema en zullen we door middel van workshops ideeën van grote filosofen belichten. 

De Dag wordt om 13:15 uur officieel geopend, waarna schrijver en psychiater Theodore Dalrymple de openingslezing zal geven. Daarna zullen sprekers als Marli Huijer, Ignaas Devisch, Wouter Kusters, Jan Terlouw, Esther Porcelijn en vele anderen zich buigen over verschillende onderwerpen gerelateerd aan het thema. 

Wilt u liever naar de film of een concert? In Paradox worden een film en een video-expositie vertoond, beide gerelateerd aan het thema. Hier kunt u ook genieten van mooie muziek.

Na het diner kunt u kiezen voor een luchtig avondprogramma met cabaret en satire of kunt een deelnemen aan een interessante, interactieve workshop over de filosofen Sartre en Lyotard.

Programma

13:00 Inloop en ontvangstFoyer

13:15 OpeningGrote Zaal

13:30 Openingslezing door Theodore DalrympleGrote Zaal

13:30 Middagprogramma Kunst & CultuurMuziekpodium Paradox 

14:45 Parallelsessies Blok 1Diverse zalen 

15:45 PauzeFoyer

16:15 Parallelsessies Blok 2Diverse zalen

17:45 Parallelsessies Blok 3Diverse zalen 

18:45 DinerFoyer

20:00 AvondprogrammaRuimte X en Balkonkamer 

 

Locatie

De Dag van de Filosofie vindt in 2017 plaats in Theater Cinecitta, Willem II straat 29, 5038 BA Tilburg.

Voor het middagprogramma maken we tevens gebruik van het dicht bij Cinecitta gelegen MuziekpodiumParadox, Telegraafstraat 62, 5038 BM Tilburg.

Tickets en info

Uitgebreide informatie, zoals een overzicht van de sprekers en het volledige programma, en tickets kunt u vinden op www.dagvandefilosofie.nl