Back to All Events

Cimedart en andere vergeten denkers 

  • SSBA Salon Amsterdam 26 Leidseplein Amsterdam, NH, 1017 PT Netherlands (map)

Lezingen & Poëzie

Cimedart is een filosofisch tijdschrift door studenten aan de Universiteit van Amsterdam, dat inmiddels 47 jaar in omloop is. In de avond van 30 maart biedt SSBA Salon ons een podium. Ter nagedachtenis van onze naamgever Jean-Baptiste Cimedart staat de avond in het teken van 'de vergeten denker'. 

Het lot van Jean-Baptiste was het lot van velen: vergeten in de verwoestende gang der geschiedenis; om allerlei redenen: verkeerde keuzes, controversiële standpunten, geboren worden in een machtsregime. Omdat deze denkers een beter lot verdienen, stellen wij een aantal sprekers in de gelegenheid een vergeten denker in onze herinnering terug te roepen. Tijdens de lezingen, afgewisseld door een poëtisch intermezzo, staan we stil bij wie en wat vergeten is…

- Met Victor Kal, Maryam Babur en Juicy Dune

Entree is 6 euro | www.cimedart.nl

 

 

Earlier Event: March 29
Nieuw Licht op opvoeden