Back to All Events

Nacht Van De Filosofie Trevianum – Oorlog en Vrede


  • Trevianum Sittard 25 Bradleystraat Sittard, LI, 6135 CV Netherlands (map)

Op 31 maart 2017 zal de Nacht van de Filosofie plaatsvinden. De Nacht van de Filosofie is een openbaar evenement waarbij een filosofisch - aansprekelijk - thema vanuit verschillende oogpunten belicht wordt. De Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd door enthousiaste leerlingen van de Trevianum Scholengroep in Sittard onder leiding van filosofie docent Jan Geurts. Dit jaar zal het in het teken staan van het thema: Oorlog & Vrede.

De aftrap van de Nacht van de Filosofie gebeurt door de cultureel antropoloog, oorlogsjournalist en fotograaf Teun Voeten. Hij is onder andere bekend van de documentaire Calais; Welcome To The Jungle en columns voor The New York Times en de Volkskrant. Hij verzorgt de openingslezing en bovendien is er een fototentoonstelling. Verder zal er een 'spannend' debat plaatsvinden tussen vertegenwoordigers van het leger, de religie, de politiek en de psychologie.

Tijdens de Nacht Van De Filosofie kunt u verder deelnemen aan verschillende workshops, bijvoorbeeld de workshop zelfverdediging, een creatieve workshop, een workshop toneel of een van de andere workshops.

De avond wordt afgesloten met een filosofisch café waar kan worden na-gefilosofeerd over het thema Oorlog & Vrede. Er is live muziek en er zijn hapjes en drankjes.

Entree 3 euro. De Nacht wordt gehouden in Trevianum Scholengroep, ingang Bradleystraat 25 in Sittard.