Back to All Events

Erasmus Experience


  • Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat Rotterdam, ZH, 3011 PV Netherlands (map)

De Erasmus Experience is een langlopende tentoonstelling (27-12-2016 t/m 29-09-2018) over het gedachtengoed van Erasmus. Met de Erasmus Experience word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld en ervaar je deze door de ogen van Erasmus. De tentoonstelling is tweetalig (Nederlands en Engels) en dus ook geschikt voor internationaal publiek.

Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Hiervan zijn zo’n 5.000 werken van, door en over Erasmus. Zijn allereerste gedrukte publicatie verscheen in 1495. De humanist identificeerde zich met zijn geboortestad Rotterdam en noemde zichzelf Desiderius Erasmus Roterodamus. Met zijn gedachtegoed heeft Erasmus door de eeuwen heen grote invloed gehad op geloof, onderwijs, politiek, literatuur, cultuur en wetenschap. Eén van zijn bekendste werken is ‘De Lof der Zotheid’, waarin hij de spot drijft met mens en maatschappij.