Back to All Events

Foto expositie Rust - Gosia Kalisciak

  • Etty Hillesum Centrum Deventer 3 Roggestraat Deventer, Overste, 7411 EP Netherlands (map)

In onze maatschappij is er bijna geen tijd om stil te staan, even op adem te komen, rustig na te denken, ervaringen te laten bezinken. Waar is de rust in ons leven, wat betekent rust voor mij en hoe belangrijk zijn momenten van stilte, isolatie of ontspanning?

Samen met filosoof Trees Schopman is Gosia Kalisciak op zoek gegaan naar mensen die hierover wilden vertellen. Tijdens het gesprek zijn fotoportretten van de mensen gemaakt. De gesprekken en foto’s zijn uitgangspunten voor het ontwikkelen van een nieuwe beeldentaal, waarbij de woorden ondergeschikt worden gemaakt en je door het gevoel wordt meegetrokken.

Van alle foto’s en woorden wordt uiteindelijk een boek samengesteld. Een prototype is aanwezig en u kunt een exemplaar hiervan bestellen. 

Toegang: gratis tijdens de opening | Meld je nu aan via: administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Lukt het niet om bij de opening aanwezig te zijn? De expositie is nog de hele maand april te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Etty Hillesum Centrum: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 16.00 uur. Dan geldt de gebruikelijke entreeprijs van €3,-. 

 

Earlier Event: April 1
Nacht van de Filosofie Fryslân XL
Later Event: April 2
NvdFF XL - Lezing Douwe Draaisma