Back to All Events

Vragend Wijs - Café Filo

  • Café Onder de Linde Amersfort 15 Appelmarkt Amersfoort, UT, 3811 CT Netherlands (map)

Eén keer per maand is Café onder de Linde het filosofisch centrum van Amersfoort. Dan organiseert Vragend Wijs daar een Filosofisch Café. Tijdens deze avond filosofeer je samen met anderen over de vraag waar één van de deelnemers mee worstelt. Door hierover vragen te stellen met de anderen word je wijzer!

April is de landelijke Maand van de Filosofie. Dit jaar sluit Vragend Wijs daar bij aan zullen we gaan filosoferen over Rust. Hebben we rust nodig? Waarom laat je je leiden door onrust? Wat betekent rust voor jou en hoe bereik je dat dan? Neem eens de tijd om daar met anderen over na te denken. Het filosofisch café is openbaar en de deelnemers gaan met elkaar op zoek naar een antwoord op de centrale vraag. Die vraag wordt gekozen uit de vragen die de bezoekers aan het begin van de avond hebben ingebracht. De gespreksleider van Vragend Wijs daagt vervolgens de groep uit om op zoek te gaan naar een antwoord. De eerste stap is dan om de vraag heel helder te krijgen.

Tijdens dit onderzoek blijkt bijna altijd dat er allerlei aannames en (voor)oordelen in je hoofd zitten. Anderen kunnen een nieuw licht laten schijnen op dat vraagstuk. Dat is precies de bedoeling van het filosofisch café: op zoek gaan naar je eigen uitgangspunten en jezelf open stellen voor de visie van anderen. Voor meer informatie hierover kun je terecht op http://www.vragendwijs.nl/cafe.

Earlier Event: April 12
Filosofisch café Haarlem met Jan Keij
Later Event: April 12
SONTAG