Back to All Events

Filosofische film: Samsara

  • Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat Rotterdam, ZH, 3011 PV Netherlands (map)

De film Samsara (2001) vertelt het verhaal van een jonge boeddhistische monnik, Tashi, die in zijn tienerjaren door zijn meester de wijde wereld wordt ingestuurd.  Eenmaal uit het klooster probeert hij alle aardse verlangens af te leggen. Als dit niet zo makkelijk blijkt als hij dacht, probeert hij tot inkeer te komen en alsnog verlichting te bereiken.

Er is een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees er op tijd bij!

Deze activiteit is onderdeel van de Maand van de Filosofie. Het thema van deze maand is rust. Een mooie gelegenheid om stil te staan bij een uitspraak van Desiderius Erasmus: "Haast je langzaam". Meer weten over Erasmus? Kom dan langs bij de Erasmus Experience, 3e etage Centrale Bibliotheek.

Regie: Pan Nalin | Duur: 138 minuten