Back to All Events

Kinderlogica, filosoferen met basisschoolleerlingen

  • Boekhandel de Vries Haarlem 27 Gedempte Oude Gracht Haarlem, NH, 2011 GK Nederland (map)

Filosoof Sabine Wassenberg, schrijver van het boek Kinderlogica, filosoferen op een multiculturele school, vertelt iets over filosoferen en gaat een filosofisch gesprek met een groep deelnemers begeleiden. Het gaat dan om vragen als: Hoe maak je keuzes? Moet je voor iedereen respect hebben? De bijeenkomst is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Sabine Wassenberg is al bijna tien jaar lang ‘filosofiejuf’ op basisscholen in Amsterdam-West. Ze laat leerlingen denken en praten over de meest prangende onderwerpen. En wat blijkt: de logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld.

Toegang: gratis