Back to All Events

Een gesprek met Henk van der Waal over zijn boek ‘Mystiek voor goddelozen’

  • Boekhandel van Rossum Amsterdam 32 Beethovenstraat Amsterdam, NH, 1077 Netherlands (map)

Het thema van de Maand van de Filosofie in 2017 is: Rust. Een uitgelezen gelegenheid om het over mystiek te hebben. Hoewel, de vragen die filosoof en dichter Henk van der Waal zich stelt in zijn nieuwe boek Mystiek voor goddelozen (verschenen bij Uitgeverij Querido), zijn niet bepaald garanties op een rustig bestaan: ‘Wie zijn we eigenlijk? Wat doen we hier? Waar stevenen we op af?’ Grote vragen waarmee Mystiek voor goddelozen opent, en die alleen maar pregnanter en onrustiger zijn geworden. Nu de religies geen houvast meer bieden, de wetenschap iedere levensvraag uit de weg gaat en de technologie diep onze biologie binnendringt, ligt het speelveld open.

Als nooit tevoren worden we daardoor uitgedaagd om op grond van onze eigen ervaring ons leven te doorgronden en vorm te geven. Die uitdaging gaat Henk van der Waal aan in zijn boek, dat niet alleen zorgvuldig en doorwrocht is, maar ook met een grote vaart geschreven in een uitermate aanstekelijke dialoog-vorm. Alle reden om hem in deze Maand van de Filosofie uit te nodigen voor een gesprek. Op donderdagavond 20 april, om 20.00 uur, gaat hij dat aan met dichter Joost Baars, en natuurlijk ook met u.

Toegang: gratis

 

 

Earlier Event: April 20
Poetry Polder Slam
Later Event: April 21
Workshop over Vriendschap