Back to All Events

Workshop: Filosoferen met je kind 

  • Bibliotheek Amstelland Amstelveen 1 Westwijkplein Amstelveen, NH, 1187 LS Netherlands (map)

'Mamma, kunnen dieren denken?', 'Pappa, wat is belangrijker: eerlijk zijn of niet kwetsen?', 'Oma, waarom is fantasie niet echt?'

Komt uw kind ook wel eens met dit soort filosofische vraagstukken? Zou u graag zo’n gesprek aan gaan of meer willen verdiepen? Doe dan samen met uw kind mee aan de workshop van filosofe Sabine Wassenberg. In korte tijd leert Sabine u de eerste kneepjes van het filosoferen met kinderen. We oefenen ook direct samen met uw kind, dus handig als die meekomt ; -)

Kom samen filosoferen, samen oefenen en samen wijzer worden. Dat is wat filosofie ons geeft!

Eén kaartje is geldig voor ouder én kind (twee kinderen mag ook, mits dezelfde leeftijd). Voorkennis is niet nodig. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar.

Drs. Sabine Wassenberg (1981) is filosofe. Samen met Maaike runt zij Wonder Why, organiseert ze filosofische workshops en filosofeert ze met kinderen. In januari 2015 is bij uitgeverij AW Bruna (LeV) haar boek Mijn Ego & Ik . 

Sabine: "Filosoferen is voor mij persoonlijk het zoeken naar wijsheid. Ik heb het vermoeden dat wijsheid iets te maken heeft met vrede, in tegenstelling tot botsingen.” 

Over wonderwhy.nl: Filosoferen, onmisbaar bij het ontwikkelen van 21st century skills. Filosofie levert de grondstof om kinderen kritisch te leren denken. Daarvoor is moed nodig, creativiteit en een open geest. Met elkaar in gesprek, leren luisteren en elkaars meningen waarderen: sociale vaardigheden die onontbeerlijk zijn. Probleem oplossen, creatief denken, kritisch denken, zelfregulering, sociale & culturele vaardigheden, samenwerken en communiceren zijn enkele van de 21ste eeuwse vaardigheden die kinderen door te filosoferen ontwikkelen.

BOEK Kinderlogica – filosoferen op een multiculturele school - Verwacht: maart 2017, bij Lemniscaat

Sabine Wassenberg is al bijna tien jaar lang ‘filosofiejuf’ op basisscholen in Amsterdam-West. Ze laat leerlingen denken en praten over de meest prangende onderwerpen. Daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen en wordt zo stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden. 
‘Die jaren filosoferen met kinderen hebben mij veranderd. Wat er in zo’n multiculturele klas gebeurt, is een afspiegeling van wat er ook in het groot gebeurt, in de samenleving en zelfs in de hele wereld.’


Toegang: €12,50 en pashouders €10,- | Tickets koop je hier.

Earlier Event: April 22
Nacht van de Filosofie in Den Haag
Later Event: April 23
Filosofiecafé met Arnold Ziegelaar