Back to All Events

Het Filosofisch Diner: Kiespijn

  • Robin Food Amsterdam 111A Frederik Hendrikstraat 1052 HN Amsterdam Nederland (map)

Na de verkiezingen is er de rust weer teruggekeerd. Of smeult er in Nederland onder de oppervlakte nog onrust? We hebben veel voor de kiezen gekregen het afgelopen jaar. Brexit, Trump, en de eigen verkiezingen. Staat ons nu een tijd van rust te wachten of krijgen we na 15 maart last van kiespijn?

Op 25 april vindt het tweede filosofische diner plaats in het thema van de maand van de filosofie over Rust. Rusteloosheid komt vaak voort uit twijfel, niet goed weten of je goed bezig bent. Overtuiging kan een oplossing en daardoor rust geven, maar het kan ook een valkuil zijn als het een wereldbeeld schets dat te zwart wit is. En dus juist tot conflict en onrust zorgt.

De tijd van de ‘grote verhalen’ lijkt voorbij te zijn. Maar als we kiezen in tijden van onzekerheid, vallen we graag op zo’n verhaal terug omdat dit rust beloofd. Hebben we overtuiging nodig om in rust te leven? Of leidt overtuiging juist alleen maar tot tegenstrijdigheden en onrust?

Het thema wordt ingeleid door politiek filosoof dhr. dr. Pieter Pekelharing (UvA).
Justin Samgar (poetrypusher) verzorgt een poëtische voordracht bij het thema. 

Na afloop kun je De Nieuwe Anita bezoeken voor live muziek!

 

Toegang: 27,50 euro | Tickets koop je hier