Back to All Events

Tegenlicht Meet-up – Dichter op Nederland

  • De Fermerie Deventer 9 Muggeplein Deventer, Overste, 7411 NW Netherlands (map)

Op deze koningsdag kijken we naar een documentaire uit 2012, ‘dichter op Nederland’. Was de hectiek binnen zorg, veiligheid en onderwijs toen wezenlijk anders dan nu in 2017? Over onszelf zijn we eigenlijk heel tevreden, maar over het land maken we ons grote zorgen. We herinneren ons de tijd van voor de bankencrisis en we verlangen terug naar de zekerheid van de verzorgingsstaat. Tegelijkertijd zijn we geobsedeerd door welvaart, reduceren alles tot meetbaar geluk op de economische thermometer en verdrinken in mateloosheid. Met onze vrijheden hebben we onszelf de das omgedaan. We beseffen dat we op een keerpunt staan, maar hoe we met die nieuwe werkelijkheid om moeten gaan, daar hebben we geen idee van. Hoe geven we Nederland een duurzaam en rustgevend perspectief?

De avond start om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur starten we de discussie aan de hand van filmfragmenten. Tijdens deze discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. De Meetup-avond in de Fermerie is een initiatief van- en wordt geleid door Trees Schopman (De Spiegel, filosofische praktijk Deventer). 

Toegang: vrije gift | Meld je nu aan

Later Event: April 29
Ontbijten met Bas Haring