Back to All Events

Dieren in ons midden – Dag van de Milieufilosofie

  • Artis Amsterdam 38 Plantage Kerklaan Amsterdam, NH, 1018 CZ Netherlands (map)

 

Op zaterdag 22 april (World Earth Day) 2017 organiseert de Vereniging voor Milieufilosofie in nauwe samenwerking met Artis de vijfde editie van de ‘Dag van de Milieufilosofie’.

Het thema van de Dag luidt ‘Dieren in ons midden’. De groeiende aanwezigheid van dieren in ons midden roept veel vragen op. Hoe om te gaan met de milieu- en welzijnsproblemen in de almaar intensievere veehouderij? Hoe samen te leven met wilde dieren zoals ganzen en wilde zwijnen? Is de jacht wel een probaat en moreel verantwoord middel om overlast van deze dieren te bestrijden? Hoe bejegenen we vossen, slechtvalken en andere wilde dieren die momenteel onze steden intrekken? En wat te doen met de vele exoten die via wereldhandel en massatoerisme in groten getale tot ons komen? Moeten we de ‘klimaatvluchtelingen’ onder de dieren een handje helpen om zich hier of juist elders te vestigen? En hoe zit het met de dieren die door uitsterven uit ons midden dreigen te verdwijnen? Kortom: hoe moeten we onze relaties met al deze verschillende dieren in een sterk veranderende wereld duiden en vormgeven?

Deze en vele andere brandende vragen staan centraal in de lezingen, presentaties en discussies op de Dag van de Milieufilosofie, die dit jaar weer in Artis zal plaatsvinden. Inbegrepen zijn een duurzame lunch, koffie/thee, rondleidingen door Artis en Micropia, plus een borrel na afloop.

De openingslezing wordt gehouden door Caspar Janssen, columnist van de Volkskrant en auteur van het boek In de ban van het beest.

 

Entree: € 45 (ARTIS-leden € 32,50) , inclusief koffie, thee, lunch en borrel | tickets koop je hier.

In samenwerking met Platform voor Milieufilosofie.

Earlier Event: April 21
RUST – Nacht van de Filosofie
Later Event: April 22
Nacht van de Filosofie in Den Haag