Back to All Events

SPOOR Cursus door filosoof Joke Hermsen – Rotterdam

  • Arminius Rotterdam 3 Museumpark Rotterdam, ZH, 3015 CB Netherlands (map)

Hoe om te gaan met tijd?

In deze tijd, met zijn overdaad aan impulsen en permanente online bereikbaarheid, komen we vaak niet toe aan reflectie en bezinning. Volgens filosoof Joke Hermsen leidt dit tot vervreemding van jezelf en in het verlengde daarvan zelfs tot egoïsme en uitsluiting van anderen. Hermsen pleit voor een andere beleving van tijd, die je helpt om meer balans in het leven te vinden en de juiste beslissingen te nemen. Zij put hierbij uit het gedachtegoed van antieke en hedendaagse filosofen.

Joke Hermsen is een van de meest gelezen filosofen van Nederland. In deze voor iedereen toegankelijke SPOOR-cursus behandelt ze de belangrijkste inzichten van haar bestsellers Stil de tijd, Kairos én van haar essay voor de Maand van de Filosofie 2017, Melancholie van de onrust.

Prijs: € 45,- per persoon, inclusief luxe gebak met koffie en thee en een hand-out met citaten. Uw ticket koopt u op de website.

De jaarlijkse SPOOR-cursus wordt georganiseerd door Serious Culture i.s.m. het blad SPOOR van de Nederlandse Spoorwegen

Earlier Event: April 29
Human Library