Back to All Events

Filosoferen met Kinderen – door Sabine Wassenberg

  • El Amien basisschool Amsterdam 312 Saaftingestraat Amsterdam, NH, 1069 BW Netherlands (map)

 

Boekpresentatie en live filosofieles: Sabine Wassenberg filosofeert met kinderen uit groep 8B van de El Amien basisschool in Bos en Lommer.

Vandaag vieren we de verschijning van Kinderlogica, filosoferen op een multiculturele school , van Sabine Wassenberg.

Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld. Ze stelt zich open op en luistert echt naar wat iedereen te zeggen heeft, en daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen. En ze wordt ook nog eens stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden.

Kinderlogica is een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd in de toekomst van onze multiculturele samenleving - en wie is dat niet?

'Eigenlijk kunnen we niets weten. We dénken het allemaal!'
- Manal, 12 jaar

Vandaag om 10 uur gaat ze in gesprek met haar eigen klas, groep 8B van de El Amien basisschool in Bos en Lommer. Natuurlijk is iedereen welkom om te komen luisteren en mee te filosoferen.

 

Sabine Wassenberg (1981) is filosoof en geeft filosofieles vanuit haar organisatie WonderWhy. Ze schreef twee educatieve boeken over filosoferen met kinderen: Ik zag twee beren filosoferen en Ik zag twee apen wetenschapen. Ze werkt ook met volwassenen: ze geeft workshops, trainingen, persoonlijke consulten en organiseert retraites. Over haar persoonlijke filosofische zoektocht schreef ze Mijn ego en ik.