Back to All Events

Denken in Organisaties - een nieuwe Verlichting | Amsterdam

  • UvA Potgieterzaal 425 Singel Amsterdam, NH, 1012 WP Nederland (map)

Veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het denken in organisaties werken niet meer. Het dogmatische geloof in marktwerking, vraag en aanbod en winstdenken en een amorele groei om de groei, zorgen ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. De leefomgeving van toekomstige generaties loopt daarbij onherstelbare schade op. Het is hoog tijd om anders na te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom. Maar hoe dan? We grijpen terug op de belangrijkste inzichten uit de Verlichtingsfilosofie en passen die toe op de vraagstukken van de 21ste eeuw. Daardoor ontstaat er ruimte voor innovatie, vernieuwing en duurzame verandering.

Deze informatiesessie wordt verzorgd door de auteurs van het boek Denken in Organisaties.

Tjip de Jong is adviseur en onderzoeker op het gebied van leren in organisaties. Hij schreef een proefschrift over sociaal kapitaal en kennisproductiviteit. In 2016 verscheen zijn laatste managementboek Verslaafd aan organiseren.
Joseph Kessels is emeritus-hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit Twente en de Open Universiteit en coauteur van de bestseller Opleidingskunde en van Human Resource Development in a Knowledge Economy (Palgrave). Samen met Cora Smit startte hij in 1977 Kessels & Smit The Learning Company, dat uitgroeide tot een internationaal advies- en onderzoeksbureau.

Toegangskosten: € 125,00 (inclusief eenvoudige catering), deelnemers aan deze inspiratiesessie ontvangen tevens het boek Denken in Organisaties. Het cursusgeld is vrijgesteld van BTW.

Aanmelden kan hier: http://aags.uva.nl/programmas/programma.html?utm_source=Maand