Back to All Events

Workshop Denken in Organisaties - een nieuwe Verlichting | Amsterdam

  • Maliebaan 45 45 Maliebaan Utrecht, UT, 3581 CD Nederland (map)

Joseph Kessels en Tjip de Jong schreven samen ‘Denken in organisaties: pleidooi voor een nieuwe Verlichting.’ Ze benutten filosofische ideeën en inzichten om een andere kijk te ontwikkelen op organisatievraagstukken van de 21e eeuw. 

In de woorden van de auteurs: “Veel economische wetten die de basis vormden voor het denken in organisaties werken niet meer. Het eenzijdige geloof in marktwerking, vraag en aanbod en winstdenken, zorgt ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. Het is hoog tijd om anders te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom.” Maar hoe dan? En hoe zwengel je dat gesprek aan?

Op vrijdag 20 april verzorgen Tjip en Joseph een workshop over dit boek. Inloop vanaf 14.30 uur. We starten om 15.00 uur en sluiten af met een hapje en drankje om 16.30 uur.

Tjip de Jong is adviseur en onderzoeker op het gebied van leren in organisaties. Hij schreef een proefschrift over sociaal kapitaal en kennisproductiviteit. In 2016 verscheen zijn laatste managementboek Verslaafd aan organiseren.
Joseph Kessels is emeritus-hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit Twente en de Open Universiteit en coauteur van de bestseller Opleidingskunde en van Human Resource Development in a Knowledge Economy (Palgrave). Samen met Cora Smit startte hij in 1977 Kessels & Smit The Learning Company, dat uitgroeide tot een internationaal advies- en onderzoeksbureau.

De kosten bedragen € 50,00 inclusief het boek. Via het contactformulier van de website is aanmelden mogelijk.