Back to All Events

Inspiratiesessie ‘Denken in Organisaties – een nieuwe Verlichting’ | Groningen

  • MarieKamphuisBorg 23 Zernikeplein Groningen, GR, 9747 AS Nederland (map)

Inspiratiesessie ‘Denken in Organisaties – een nieuwe Verlichting’

Het is hoog tijd om anders na te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom. Maar hoe dan? Tjip de Jong en Joseph Kessels delen een inspirerende routekaart waarmee nieuwe inzichten worden geboden om naar de toekomst van organisaties te kijken. Zij moedigen mensen in organisaties aan zelfstandig en kritisch te durven denken, met meer aandacht voor altruïsme, empathie en duurzaamheid als drijfveren voor het menselijk handelen.

Joseph Kessels en Tjip de Jong schreven samen ‘Denken in organisaties: pleidooi voor een nieuwe Verlichting.’ Ze benutten filosofische ideeën en inzichten om een andere kijk te ontwikkelen op organisatievraagstukken van de 21e eeuw. 

In de woorden van de auteurs: “Veel economische wetten die de basis vormden voor het denken in organisaties werken niet meer. Het eenzijdige geloof in marktwerking, vraag en aanbod en winstdenken, zorgt ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. Het is hoog tijd om anders te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom.” Maar hoe dan? En hoe zwengel je dat gesprek aan?

Op 25 april verzorgen Tjip en Joseph een inspiratiesessie over dit boek.

Tjip de Jong is adviseur en onderzoeker op het gebied van leren in organisaties. Hij schreef een proefschrift over sociaal kapitaal en kennisproductiviteit. In 2016 verscheen zijn laatste managementboek Verslaafd aan organiseren.
Joseph Kessels is emeritus-hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit Twente en de Open Universiteit en coauteur van de bestseller Opleidingskunde en van Human Resource Development in a Knowledge Economy (Palgrave). Samen met Cora Smit startte hij in 1977 Kessels & Smit The Learning Company, dat uitgroeide tot een internationaal advies- en onderzoeksbureau.

programma

13.45 - 14.00 inleiding door Janine Meins

14.00 - 16.00 inspiratiesessie Tjip de Jong en Joseph Kessels

Waar: MarieKamphuisBorg, Zernikeplein 23 – ruimte F2.08

Aanmelden: https://www.formdesk.com/hanzehogeschoolgroningen/Inspiratiesessie

Organisatie: Opleiding Human Resource Management, Hanzehogeschool Groningen

Contact: m.prinsen@pl.hanze.nl