Back to All Events

Lezing Denken in Organisaties - een nieuwe Verlichting | Amsterdam

  • Universiteit van Amsterdam, FMG. Gebouw C op de Roeterscampus, ruimte C.0.01 127 Nieuwe Achtergracht Amsterdam, NH, 1018 WS Nederland (map)

Joseph Kessels en Tjip de Jong schreven samen ‘Denken in organisaties: pleidooi voor een nieuwe Verlichting.’ Ze benutten filosofische ideeën en inzichten om een andere kijk te ontwikkelen op organisatievraagstukken van de 21e eeuw. 

Tijdens deze lezing grijpen Tjip de Jong en Joseph Kessels terug op de belangrijkste inzichten uit de verlichtingsfilosofie en passen die toe op vraagstukken van de 21ste eeuw. Daardoor ontstaat er ruimte voor innovatie, vernieuwing en duurzame verandering. Al filosoferend komen zij tot een inspirerende routekaart waarmee ze nieuwe inzichten bieden om naar de toekomst van organisaties te kijken. Zij moedigen aan om weer zelfstandig en kritisch te durven denken, met meer aandacht voor altruïsme, empathie en duurzaamheid als drijfveren voor het menselijk handelen.

Tjip de Jong is adviseur en onderzoeker op het gebied van leren in organisaties. Hij schreef een proefschrift over sociaal kapitaal en kennisproductiviteit. In 2016 verscheen zijn laatste managementboek Verslaafd aan organiseren.
Joseph Kessels is emeritus-hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit Twente en de Open Universiteit en coauteur van de bestseller Opleidingskunde en van Human Resource Development in a Knowledge Economy (Palgrave). Samen met Cora Smit startte hij in 1977 Kessels & Smit The Learning Company, dat uitgroeide tot een internationaal advies- en onderzoeksbureau.

Toegang: gratis. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/denkeninorganisaties5-4

 .