Back to All Events

Utrechtse Dag voor de Filosofie

  • Academiegebouw 29 Domplein Utrecht, UT, 3512 JE Nederland (map)

Voor de allereerste Utrechtse Dag voor de Filosofie heeft de Universiteit Utrecht een gevarieerd programma samengesteld. De dag wordt afgetrapt door Dorothea Gädeke (Goethe Universität). Zij stelt de vraag naar de waarde van Ubuntu-filosofie in het Europese migratiedebat. Na deze (enige Engelstalige) lezing neemt Annemarie Kalis (Universiteit Utrecht) het stokje over. Zij zal het hebben over zelfcontrole, en hoe we dit aan de hand van filosofische inzichten kunnen verbeteren.

Na de lunch is er een parallel-programma met interviews, lezingen en een filosofische stadswandeling. Zo is er op elk moment wat te kiezen. Het zal gaan over kunst, straatpolitiek, autonomie, moderniteit en meer. En er zijn debatten over democratie, klimaatverandering en alternatieve feiten.

Voor wie deze dag ook even naar buiten wil en Utrecht eens door andere ogen wil bekijken is er de mogelijkheid mee te lopen in een van de twee filosofische stadswandelingen met filosoof Paul Ziche.

De hele dag is er volop ruimte voor verdieping en interactie met het publiek. We sluiten ontspannen af met cabaretier Johan Fretz, bekend om zijn prikkelende en verbindende perspectieven op de Nederlandse samenleving. Na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Toegangskosten: 30 euro (20 euro voor scholieren, UU-studenten en -medewerkers)

Later Event: April 21
Dag van de Filosofie | Tilburg