Back to All Events

Amsterdamse Nacht van de Filosofie


  • Centrale OBA Amsterdam 143 Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 DL Nederland (map)

Het thema van de Amsterdamse Nacht van de Filosofie is verbeelding: het is 50 jaar na mei ’68. Is de verbeelding al eens aan de macht?

De Nacht van de Filosofie in Amsterdam belooft een bruisende avond te worden. Femke Halsema opent met de presentatie van haar essay over verbeelding en macht. Denker des Vaderlands prof. René ten Bos vraagt zich af wat wij ons wel verbeelden. Rutger Bregman en Bas Heijne gaan in gesprek over de vraag of de wereld de goede kant uit gaat. De Duitse filosofe Svenja Flasspöhler vertelt over vergeving en Bert Keizer beschouwt het leven zoals alleen hij dat tragisch-komisch kan. Marli Huijer en Frank Meester zingen een strijdlied tegen de inperking van de seksuele verbeelding. Jannah Loontjens blikt op de verbeelding van de jaren zestig en prof. Geert Buelens en Antoine Bodar bespreken of de verbeelding in jaren zestig uit de hand is gelopen. Filosofisch theatermaakster Laura van Dolron sluit de nacht ‘verbeeldig’ af. Wie zin heeft danst met DJ Socrates tot diep in de nacht of volgt het nachtcollege van Jan Flameling.

De Amsterdamse Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd door ISVW en OBA in samenwerking met Serious Culture. 

Programmering in zes zalen tegelijk. Meer weten? Bekijk het uitgebreide programma op isvw.nl: https://isvw.nl/activiteit/nacht-filosofie-amsterdam/.


Entree: € 35,00 (€ 30,00 voor studenten, OBA-leden en stadspashouder)

Kaarten: isvw.nl of oba.nl

 

 

Later Event: March 31
Feest van de Filosofie | Leuven