Back to All Events

Tilburg University Hartslagcafé: Macht & Verbeelding

  • Muziekpodium Paradox 62 Telegraafstraat Tilburg, NB, 5038 BM Nederland (map)

Tilburg University Hartslagcafé: Macht & Verbeelding

De afgelopen decennia is utopisme in het verdomhoekje van grootheidswaanzin en totalitair verlangen terechtgekomen. De laatste jaren keren vergezichten voorzichtig terug in de intellectuele randen van de politiek. Gedijt de democratie op intellectuele en artistieke verbeelding zoals de revolutionaire jongeren in de jaren zestig dachten? Maar rechtvaardigen intellectuelen daarmee niet, zoals Frits Bolkestein ooit schreef, gevaarlijke politieke ideeën? Of wordt moderne politiek door de weerzin tegen verbeelding juist hol, technocratisch en repressief?

In het kader van de Maand van de Filosofie schreef Femke Halsema hierover het essay ‘Macht en Verbeelding’ (verkrijgbaar op deze avond, voor € 5). Zij onderzoekt daarin of verbeeldingsrijke vergezichten zich kunnen verzoenen met de politieke praxis. Halsema spreekt en gaat in gesprek met Odile Heynders, hoogleraar vergelijkende literatuurwetenschap aan Tilburg University.

Datum: donderdag 12 april, 20.00u

Toegangskosten:   3 euro