Back to All Events

ZIN krijgen in WERKEN | Lezing Henk Steenhuis | Amersfoort

  • Johanneskerk Molenstraat 30 Amersfoort Nederland (map)

ZIN krijgen in WERKEN

Lezing door Peter Henk Steenhuis met vragen en discussie – Henk Steenhuis in CAFÉ ZIN

Peter Henk Steenhuis is filosofie-redacteur bij Trouw. Hij schreef  een aantal makkelijk toegankelijke boeken, waaronder Werk VerZetten en Ambachtelijk Zingeven. Daarin werkt hij het gedachtegoed van Denker des Vaderlands, René Gude, verder uit. René Gude, die in maart 2015 overleed, had verfrissende denkbeelden over zin geven. Hij werd bekend in De Wereld Draait Door en via zijn werk als directeur van het ISVW. René sprak over vier betekenissen van zin: het zinnelijke, het zintuigelijke, het zinrijke en het zinvolle.  
Henk Steenhuis werkte nauw met René Gude samen.  In zijn lezing worden bovenstaande ZIN-begrippen nader uitgelegd en toegepast op het thema werk en werken.

  • Hoe krijgen we (weer) Zin in Werk en Werken? 
  • Wat is daarvoor nodig? 
  • Wat betekenen die Z-ten als het gaat om werk? 
  • Hoe gaat dat in zijn werk? Kost dat moeite?

Het belooft een boeiende avond te worden, waarin we niet alleen ten aanzien van ons werk, maar ook ten aanzien van ons leven verfrissende inspiratie zullen opdoen.  Er is uiteraard ruimte voor vragen en discussie.

Toegangskosten: € 7,- inclusief koffie en drankje naderhand