Back to All Events

Lezing Ignaas Devisch over “De naakte waarheid” | Brugge

  • Snuffel (grote zaal) 42 Ezelstraat Brugge, Vlaanderen, 8000 België (map)

De naakte waarheid

April is traditioneel de maand van de filosofie, een maand voor verdieping en onze toekomst in de ogen kijken. We geven voor die gelegenheid graag het woord aan een prominente denker van bij ons.

Ignaas Devisch staat erom bekend de nuance op te zoeken en een thema vanuit verscheidene invalshoeken te benaderen. Daardoor is hij in staat op een evenwichtige manier tot de kern van zijn onderwerpen te komen. In zijn nieuwe essay “De naakte waarheid” gaat hij op zoek naar de rol die dat evenwicht speelt en hoe we onze blik kunnen verruimen door verschillende standpunten in te nemen. Dit essay schreef Devisch op vraag van de Confituur boekhandels, waar dit boekje exclusief te verkrijgen is.

Als auteur van diverse filosofische en maatschappelijke boeken heeft Ignaas Devisch een vaste plek bovenaan de bestsellerlijsten. Sinds zijn boek “Rusteloosheid” heeft hij ook een vaste plek verworven in het publieke debat en wordt dan ook vaak uitgenodigd in duidingsprogramma’s als De Afspraak. In zijn laatste boek “Het empathisch teveel” onderzoekt hij of een teveel aan empathie soms ook niet schadelijk kan zijn en wanneer een mate van afstand bevorderlijk is voor het welzijn van de medemens.

Ignaas Devisch (1970) is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij werkt als filosoof aan de Universiteit Gent en de Artevelde-hogeschool en publiceert en spreekt regelmatig in binnen- en buitenland, zowel voor een gespecialiseerd als een breed publiek. Hij publiceerde 16 boeken, ongeveer honderd wetenschappelijke papers in wetenschappelijke tijdschriften en hoofdstukken in wetenschappelijke boeken en talloze opiniestukken. Begin 2016 verscheen bij De Bezige Bij "Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven". Eind oktober 2017 verscheen zijn nieuwste boek: "Het empathisch teveel. Op naar een werkbare onverschilligheid", eveneens bij de Bezige Bij.

Deze lezing wordt geörganiseerd i.s.m. Vormingplus Brugge, De Reyghere boekhandel en Masereelfonds Brugge.

 Ticket: €8,00 regulier | €6,00 met Masereelfonds lidmaatschap