Back to All Events

Lisa Doeland, Naomi Jacobs & Elize de Mul over Onszelf voorbij | Amsterdam

  • Athenaeum Roeterseiland 41 Roetersstraat Amsterdam, NH, 1018 WB Nederland (map)

Lisa Doeland, Naomi Jacobs & Elize de Mul over Onszelf voorbij

Drie jonge filosofen die hun tijdsgeest onder de loep nemen worden geïnterviewd door filosoof Frank Meester. Lisa Doeland, Naomi Jacobs en Elize de Mul vertellen op 17 april, vanaf 19.30 uur, bij Athenaeum Roeterseiland over Onszelf voorbij. Kijken naar wat we liever niet zien - over selfies, afval, klimaatdepressie en mindfulnessretraites.

Over Onszelf Voorbij:

Vol overgave storten we ons op self-tracking en mindfulness, zijn we baas in eigen moestuin en gaan we op vakantie het liefst back to basics in een joert. De grimmige buitenwereld archiveren we liever met snapshots en selfies dan dat we de barricaden op gaan.
De onstuitbare focus op onszelf en ons individueel welzijn lijkt een antidepressivum waarmee we ons teveel aan angst in de hand houden en onze onzekerheid bedwingen. Ondertussen duren humanitaire, economische en ecologische crises voort.

Aan de hand van filosofen als Jacques Derrida, Donna Haraway, Don Ihde, Søren Kierkegaard en Socrates biedt Onszelf voorbijeen perspectief op de mens in verwarrende tijden.

Toegang is gratis. Graag aanmelden via aanmelden@athenaeum.nl.