Back to All Events

Utrecht muziektheatervoorstelling KRAAK

  • De Kikker 14 Ganzenmarkt Utrecht, UT, 3512 GD Nederland (map)

KRAAK van muziektheatercollectief KASSETT

KRAAK het antwoord op alles

Iffgu v ffo hfifjnubbm? Talloze mysteries en verborgen werelden gaan schuil achter de fascinerende wereld van geheimtaal. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, iedereen kan heimelijk genieten van het avontuur. Het beruchte Voynich manuscript is de heilige graal van de cryptografie: dit vreemde boek uit de 15e eeuw met bizarre tekeningen en onbegrijpelijke tekens doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten. 

In de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT met behulp van filosoof Ludwig Wittgenstein een verwoede poging het Voynich manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld. 

zang, spel en compositie: Oukje den Hollander | spel: Michaël Bloos | muziek en compositie: Marijn Korff de Gidts, Lucas Kramer | tekst en regie: Frank Siera | scenografie: Lucas Kramer | filosofisch advies: Gerko Tempelman | productie: Selma Hanzon-Keijzer

Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats.

Voor informatie over tickets, klik hier.

fa: www.facebook.com/mckassett 
tw: www.twitter.com/mcKASSETT 
ins:www.instagram.com/mckassett