Back to All Events

Gedraag je! Normen en waarden in een onbegrensde samenleving | Amsterdam

  • Vrije Universiteit Amsterdam 1105 De Boelelaan Amsterdam, NH, 1081 HV Nederland (map)

Op 19 april 2018 vindt er een Veritas-Forum plaats in Amsterdam in samenwerking met Stichting voor Christelijke Filosofie. Deze bijeenkomst is in het kader van de Maand van de Filosofie, dat dit jaar als thema heeft ‘Verbeelding aan de macht. 50 jaar na mei ’68’.

Een nieuwe, zelfbewuste generatie treedt aan en heft de vuist tegen het establishment. Trefwoord: emancipatie; bevrijding uit de beklemmende kluisters van het verleden en de crises van de eerste helft van de 20e eeuw. Kenmerk: grenzeloos optimisme; een nieuwe tijd breekt aan. Resultaat: een vrijgevochten generatie die goed voor zichzelf heeft gezorgd, de eigen kinderen anti-autoritair heeft opgevoed en ervoor heeft gezorgd dat de vraag naar de publieke moraal weer opgeld doet. Met als recente mijlpalen: een Amerikaanse president die alleen zichzelf tot norm is en #MeToo als aanklacht tegen liberale regisseurs, sporttrainers en theaterbazen vanwege hun grensoverschrijdende gedrag. Zijn de grenzen van de permissive society in zicht?

Denk en praat mee in deze speelse en interactieve bijeenkomst. De avond is georganiseerd door studenten en filosofen met als sprekers Hans Boutellier en Jan Hoogland, hoogleraar Christelijke filosofie aan de Universiteit Twente. Willeke Stuij zal het gesprek leiden.

Aansluitend vindt er een borrel plaats.

Toegang: gratis