Back to All Events

Agora, Dag van de Filosofie voor scholieren | Amsterdam

  • Universiteit van Amsterdam 4 Oudemanhuispoort Amsterdam, NH, 1012 Nederland (map)

Agora, Dag van de Filosofie voor scholieren

Een dag met lezingen, debatten, discussies en dialoog, gericht op leerlingen filosofie uit het voortgezet onderwijs

Agora is bedacht om leerlingen filosofie te laten merken dat filosofie niet iets is wat je (vooral) uit boeken leert op school, maar dat het juist ook iets is dat je kan meemaken en waaraan je mee kan doen. Leerlingen maken kennis met eigenzinnige denkers, “echte” filosofen en met elkaar, in een afwisselend programma. Over het algemeen volgen we het thema van de Maand van de Filosofie. Er is ook veel aandacht voor de actuele examenonderwerpen, de auteurs van de examenboeken zijn vaste sprekers. We hopen dat leerlingen Agora vrolijk en verwonderd verlaten, vol nieuwe ideeën!

Toegangskosten: 20 euro voor leerlingen, 45 euro voor docenten