Back to All Events

Het Filosofisch Diner: De Verbeelding Voorbij | Amsterdam

  • Robin Food 111A Frederik Hendrikstraat Amsterdam, NH, 1052 HN Nederland (map)

Het Filosofisch Diner: De Verbeelding Voorbij

Een driegangen diner met filosofische lezing en poëzie

In 1968 riep de protestgeneratie het behoudende bewind op om te wijken voor de vooruitstrevende verbeelding. De weg werd geplaveid voor ongekende vrijheden en mogelijkheden. Zoveel zelfs, dat nu, vijftig jaar later, onze verbeeldingskracht er zich geen raad meer mee weet. Zijn we nog wel echt betrokken bij de politiek? Zijn we collectief te individualistisch? En hadden we niet liever gezien dat er meer hetzelfde was gebleven?

Misschien is 1968 aan zijn doel voorbij geschoten. Leven we in een tijdperk waarin we denken de verbeelding niet meer nodig te hebben? Schuif deze maand van de filosofie aan bij Het Filosofisch Diner door Vuurwerk en Stichting Vitamine Z en laat je geest de vrije loop in een filosofisch gesprek over verbeelding en macht, onder het genot van een overheerlijke maaltijd van Robin Food en een lekker glas wijn van Jacq.

We hebben het dan over engagement: politieke betrokkenheid en collectieve actie waren kernwaarden van het protest in ‘68. Maar zijn we nog altijd bereid om de barricades op te stappen? Zijn we zelfs nog in politieke programma’s geïnteresseerd? In een politiek van persoonlijkheden raakt de inhoud snel uit het zicht. Moeten we voorkomen dat de stembusgang een verplichte oefening wordt?

 

Toegangskosten: €32,50 regulier of €22,75 voor studenten

Ticketverkoop: https://widget.yourticketprovider.nl/combi.aspx?cid=446932&productid - /tickets/446932/