Back to All Events

Napoleon: In de schaduw van de revolutie | Theatercollege Rotterdam

  • Bibliotheektheater 110 Hoogstraat Rotterdam, ZH, 3011 PV Nederland (map)

Napoleon: In de schaduw van de revolutie

Schrijver en conferencier Bart van Loo brengt Napoleon tot leven in een met lovende recensies ontvangen theatervoorstelling!

Dat Bart Van Loo kon schrijven, wisten we. Dat hij een onvervalst podiumbeest is, weten Vlaanderen en Nederland sinds het met applaus onthaalde Chanson – une belle histoire, gebaseerd op zijn boek over het Franse lied. Ook zijn bestseller over Napoleon smeekte om een vertaling naar het podium. Een boeiende samensmelting van grote en kleine geschiedenis, een melange van woord en muziek, een mix van wetenschap en jolijt. Verteltheater van de bovenste plank.

Na zijn bestseller over Napoleon komt hij nu met een voorstelling over de kleine keizer, de man met zijn hand steevast op borsthoogte en die eeuwige punthoed op zijn hoofd. Napoleon is grote geschiedenis verstild tot een silhouet. Van Loo probeert in deze voorstelling achter het silhouet te kijken, voorbij de clichés, en gaat op zoek gaan naar de mens van vlees en bloed. Dat levert een autobiografische vertelling op waarin hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon legt. Zoals altijd bij Van Loo vormen bevlogenheid, humor en kennis van zaken de drijvende kracht van zijn optreden. Tijdens de chanson-tournee leerde hij gitarist en singer-songwriter Geert Hellings kennen die speciaal voor deze voorstelling een even verrassende als poëtische soundtrack componeerde. Met unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke.

Toegangskosten: v.a. €14,50