Back to All Events

Game over? Utopie en dystopie in videogames | Lezing | Nijmegen

  • Café Trianon 33 Berg en Dalseweg Nijmegen, GE, 6522 BA Nederland (map)

Game over? Utopie en dystopie in videogames

Hoe is het leven onder een totalitair regime? Wat zou jij doen als je een god was? Hoe ziet de ideale samenleving eruit? In hedendaagse videogames zijn dit geen abstracte vraagstukken, maar onderdelen van de spelervaring. In films en literatuur zijn die vragen ook beantwoord, maar nooit eerder waren we zelf onderdeel van de utopische wereld. 

Hoe verbeelden gamedesigners hun ideeën van een ideale samenleving? Hoe geven zij een moderne twist aan Orwells 1984 en Rands Atlas Shrugged? Aan de hand van fragmenten uit games en literatuur neemt Stefan Schevelier ons mee in wereld van utopieën en dystopieën in videogames.

Toegang 3 euro