Back to All Events

deIdee Filosofische Talkshow | Amsterdam

  • Stadsschouwburg Amsterdam, SSBA Salon 26 Leidseplein Amsterdam, NH, 1017 PT Nederland (map)

Onthouding in een tijd van overmaat: filosofische talkshow deIdee met Dirk de Wachter

‘We willen zonodig dat alles leuk, leuk, leuk is. Dat lijkt me een vergissing,’ aldus de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter in zijn Brainwash Talk. Ook in zijn boek De wereld van De Wachter schetst hij een somber beeld van onze tijd. In onze consumptiemaatschappij raken we volgens hem dubbel uitgehold: bekaf van het ‘achterna hollen, en hol van binnen’.

Tegelijkertijd klinkt steeds vaker de oproep tot onthouding. We zoeken naar duurzaamheid, hechting en betekenis, en proberen onszelf terug te fluiten uit onze ongeremde zoektocht naar prikkels. Is onthouding ons laatste redmiddel, of slechts een nieuw product dat ons verkocht wordt?

De Wachter schreef er het boek Liefde over. Op donderdag 5 april gaan we er met hem over in gesprek tijdens deIdee, de filosofische talkshow voor de jonge denker, in de SSBA Salon van de Stadsschouwburg. Naast Dirk de Wachter is deze editie natuurlijk ook Propria Cures weer van de partij voor intellectueel fast food en verwelkomen we de finalisten van de essaywedstrijd van deFusie in samenwerking met Centre Erasme.

Toegangskosten: Regulier: € 10,- en student: € 7,50