Back to All Events

Grote Denkers, door Alicja Gescinska | Antwerpen

  • The School of Life Antwerpen 2 Muntstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

De reeks Grote Denkers geeft je een prachtige introductie in de filosofische levenskunst aan de hand van de drie thema’s vrijheid, muziek en 'vriendschap', gekoppeld aan ons boek The Great Thinkers. Onder begeleiding van Alicja Gescinska maak je kennis met grote denkers en hun ideeën, en ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven, en komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de levenskunst zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen? Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken u zelve!'

Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en kijk op de wereld en ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Na deze reeks mag je denkers als Camus, Hobbes, Goethe en Buddha tot je nieuwe vrienden rekenen.

Voor deze reeks heb je geen vooropleiding nodig, wel gezonde nieuwsgierigheid. Naast kennis en inzicht, staan ook interactie en verbinding centraal.


De Docent

Alicja Gescinska (Warschau, 1981) is filosofe en schrijfster. In 2012 promoveerde ze aan de Universiteit Gent als doctor in de Wijsbegeerte. Daarna was ze als onderzoekster verbonden aan Princeton University en Amherst College. Gescinska's boek De verovering van de vrijheid (2011) oogstte alom lof. In 2016 verscheen haar debuutroman Een soort van liefde, waar ze de Debuutprijs 2017 mee won. In 2016 en 2017 presenteerde ze het televisieprogramma Wanderlust op Canvas, waarin ze filosofische gesprekken voerde met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars. In 2018 verscheen haar essay Thuis in muziek, waarin ze zich buigt over het belang van muziek in onze persoonlijke en morele ontwikkeling. 


Data reeks

·                Grote Denkers over vrijheid:     zondag 10  maart 14.00 - 17.00

·                Grote Denkers over muziek:      zondag 28 april 14.00 - 17.00

·                Grote Denkers over vriendschap:   zondag 26 mei 14.00 - 17.00


Toegangskosten

€55,00 per klas (incl. hapje en drankje)
COMBITICKET Grote Denkers: €150

10% korting op het boek Great Thinkers/Grote Denkers, uitgegeven door The School of Life

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.theschooloflife.com/antwerp/onze-klassen/special-events/grote-denkers-door-alicja-gescinska/

Earlier Event: April 28
Dag van de filosofie | Hasselt
Later Event: April 28
Lezing over Descartes | Haarlem