Back to All Events

Nacht van de Filosofie Den Haag

  • 20 De Constant Rebecqueplein Den Haag, ZH, 2518 RA Netherlands (map)

Op zaterdagavond 13 april 2019 verandert het gebied rondom De Constant Rebecqueplein in een filosofische zone. Lisa Doeland onderzoekt de stunteligheid van de mens aan de hand van de mens-afval relatie. Jeroen Hopster bespreekt onze meest gemaakte denkfouten. Gijs van Oenen gaat in op de vraag of een volk kan stuntelen. Jos de Wit gaat met Voltaire en Candide stuntelend door de beste van alle mogelijke werelden. Gerko Tempelman neemt je mee in een diepgaande analyse van de mens. KASSETT brengt een ode aan de twijfel. En de nieuwe Denker des Vaderlands spreekt zich uit. Alle sprekers worden tevens geïnterviewd over de rol van filosofie in hun leven door Eveline Groot. 

En dat is nog niet alles: in kleinschalige denksessies worden ethische vraagstukken over het (on)vermogen van de mens besproken. Daarnaast bieden diverse praktische filosofen hun hulp aan bij filosofische vragen.