Back to All Events

Rotterdamse Nacht van de Filosofie

  • Arminius 3 Museumpark Rotterdam, ZH, 3015 CB Netherlands (map)

Op de – vorig jaar uitverkochte – Rotterdamse Nacht van de Filosofie zijn in de drie zalen van Arminius een keur aan lezingen, debatten en theater. Cabaretier Tim Fransen presenteert zijn Essay van de Maand van de Filosofie, Het leven als tragikomedie, over humor, kwetsbaarheid en solidariteit. De splinternieuwe Denker des Vaderlands geeft zijn visie op Nederland. Lammert Kamphuis over een stuntelend weergaloos leven. Paul Scheffer gaat in gesprek met de conservatieve denker Othman El Hammouchi over de klunzige integratie. Merel van Ommen en Ellen ter Gast werden betere mensen door Netflix-series te kijken. Emanuel Rutten vertelt over de filosofie van het avontuur en Frank Kupper geeft een workshop Falen. Florian Jacobs vertelt over de filosofie van René Gude. Ontmoet beroemde filosofen zoals Socrates of Kierkegaard (verbeeld door studenten van de EUR) of breng een bezoekje aan de filosofen van de Filosofisch Praktijk Nederland voor een verhelderend filosofisch gesprek.

Eerste Hulp bij Filosofische Vragen


Ieder mens loopt wel eens rond met filosofische vragen: Wat moet ik doen? Ben ik voldoende ‘mezelf’? Wat is de goede balans tussen werk en privé? De Rotterdamse ‘hulp-in- het-denken- verleners’ van de Filosofische Praktijk Nederland http://www.filosofische-praktijk-nederland.nl helpen u in een half uur (nog) wijzer te worden. Zij plakken geen pleisters, zijn niet van het verbinden, maar van het blootleggen. Wat is hier precies aan de hand? Ontdek het ……! U kunt zich hier aanmelden voor een sessie van een half uur.

De Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd door de Internationale School voor WijsbegeerteBoekhandel DonnerWijsgerige Faculteitsvereniging ERA,Filosofische Praktijk Nederland en Arminius.

Locatie, Plaats, Datum

Arminius
Museumpark 3, Rotterdam
Vrijdag 29 maart, 20:00 uur

Toegangskosten


€ 20,-
€ 15,- met studenten- of Rotterdampas
Bestel kaarten via https://arminius.nu/programma/rotterdamse-nacht-filosofie-2/

Earlier Event: March 28
Maand van de Filosofie | Deventer
Later Event: March 30
Dag van de Filosofie | Tilburg