Back to All Events

Als samenleven een kunst is, dan stuntelen we heel wat af | Assen

  • Grand café 't Wapen Vaart Z.Z. Assen, DR Netherlands (map)

Mogen we stuntelen in onze pogingen tot een humane samenleving te komen? Wat kunnen we al stuntelend toch bereiken? Dit gaan we gezamenlijk onderzoeken aan de hand van de 'verbeeldingscyclus' die Hans Alma in haar boek aanreikt.

Hans Alma (1962) is gasthoogleraar hedendaags humanisme aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit Brussel. Zij werkte voordien als hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, waar zij de eerste vrouwelijke rector in Nederland was. Haar onderzoek richt zich op de rol van verbeelding in zingeving en levensbeschouwing, en op de ontwikkeling van humanisme in relatie tot levensbeschouwelijke diversiteit. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk op het gebied van coaching en training, een werkplaats voor zinvol leven en werken.