Back to All Events

Jan Warndorff in het Filosofisch Café Dronten

  • Odd Fellowhuis Ketting 6 Dronten (map)

Mensen kun je op veel manieren proberen te definiëren maar misschien worden we nog wel het meest gedefinieerd door ons eeuwige gestuntel. In onze pogingen de wereld en ‘het leven’ te begrijpen en deze naar onze hand te zetten, gaat het ontiegelijk vaak mis. Veel natuurrampen zijn het gevolg van menselijk ‘ingrijpen’, voedingsmiddelen hebben we zo beïnvloed dat we massaal te dik worden. Werk hebben we zo ‘efficiënt’ gemaakt dat veel banen overbodig zullen raken. En dan hebben we het nog niet over ons gestuntel in de liefde, tijdens sollicitatiegesprekken of met Ikea-kasten. Graag willen we onze omgeving vormen en onszelf verbeteren maar we komen iedere keer te kort. Kortom: Is het geen tijd om onze stuntelende natuur te omarmen en dit als uitgangspunt te nemen voor een nieuw mensbeeld?

Filosoof Jan Warndorff zal met zijn zelf ontwikkelde filosofie van het boerenverstand betogen dat het alledaagse leven niet om te begrijpen is, maar om van te houden. Laat je verrassen door zijn innovatieve aanpak waar mensen wereldwijd houvast in kunnen vinden en inspiratie uit kunnen halen om er met z’n allen het beste van te maken!

De koffie en thee staan klaar om 19.30 en om 20.00 uur gaan we van start. Entree is
€ 7,50,- p.p., te voldoen bij binnenkomst. In de pauze zijn drankjes verkrijgbaar. Meld je aan via info@filosofischcafedronten.nl Wij begroeten je graag!