Back to All Events

Moeten we iedereen respecteren? Een socratisch gesprek | Leiden

  • 7 Drie Octoberstraat Leiden, ZH, 2313 ZL Netherlands (map)

Wat is een socratisch gesprek?

Naast Slow Food en Slow Cooking bestaat er ook zoiets als Slow Thinking. Dit laatste proberen we met het Socratisch Gesprek. Dit is de vorm van gesprek waarin de dialoog centraal staat en niet de discussie. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in plaats van elkaar van het eigen gelijk overtuigen?

Het gesprek kent eigen gedragsregels, een duidelijke aanpak en genereert een unieke dynamiek. Vaak is er in een organisatie een probleem en probeert men zo snel mogelijk te zoeken naar een oplossing. Het lijkt soms op gas geven terwijl je niet weet waar je bent en waar je heen wil. Tijd om op de rem te trappen, te vertragen en je te bezinnen op dit soort zaken. Het Socratisch Gesprek is zo’n vertragingstechniek.

Deze zaterdag gebruiken we om ons denken over het begrip respect te onderzoeken. Hiernaast is dit gesprek ook een kennismaking met de methode van het Socratisch Gesprek.

Locatie plaats datum

Drie Octoberstraat 7, Leiden
Zaterdag 13 april 10:30 uur – 16.00 uur

Toegangskosten

70 euro voor de gehele dag; inclusief koffie/thee/lunch

Kijk voor meer informatie op www.filosofiepraktijkleiden.nl