Back to All Events

Lezing 'Spinoza: vrijheid en samenleving' | Haarlem

  • Boekhandel De Vries van Stockum 27 Gedempte Oude Gracht Haarlem, NH, 2011 GK Netherlands (map)

Naar aanleiding van de verschijning van Spinoza. Zijn filosofie in 50 sleutelwoorden geeft Maarten van Buuren een lezing.

Maarten van Buuren bestudeert Spinoza al jaren en schreef verschillende boeken over deze grote Nederlandse filosoof, waaronder een nieuwe vertaling van de Ethica. In zijn nieuwe boek probeert Maarten van Buuren het complexe gedachtegoed van Spinoza weer een beetje toegankelijker te maken. Deze keer door de betekenis van 50 sleutelwoorden in het werk van Spinoza vast te stellen en in overzichtelijke lemma’s te bespreken. Van Buuren wil hiermee het denkraam tonen dat Spinoza gebruikte om te laten zien dat de wereld anders in elkaar zit dan wij gewend zijn te denken.