Back to All Events

Performance over ons eeuwige gestuntel | Groningen

  • Noordelijk Scheepvaartmuseum 24 Brugstraat Groningen, GR, 9711 HZ Netherlands (map)

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is vanaf 16 maart de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? – Zes eeuwen migratie naar Groningen’ te zien. Deze expositie heeft een gevarieerd cultureel randprogramma. Op zondagmiddag 14 april, tijdens de Maand van de Filosofie, verzorgen een filosoof, drie dichters en muzikanten een performance over ons eeuwige gestuntel. Spoken word artiest en huisdichter van eetcafé De Omhelzing, Charles Goudsmit, is uw gastheer. Het programma met poëtische reggae van Pittiggekruid is van 14.30 - 16.30 uur in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De entree is € 7,50 inclusief toegang tot de tentoonstelling. Aanmelden is verplicht en kan via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl.

Filosofie en poëzie
Jelte Hommes (1988) is politiek filosoof. Hommes studeerde kunstgeschiedenis en filosofie in Groningen en Culturele Studies in Leuven. Met zijn essay ‘Hoeders van de open vlakte’ won Hommes in 2017 de essaywedstrijd van Nexus Connect. Rudo Walker (Paramaribo 1942) kwam in ‘66 naar Nederland. Van zijn hand verschenen de bundels ‘Een dag in Paramaribo en andere Portretten’ en ‘Onder ogen van de Oude Grijze’. Djodjie C.A. Rinsampessy (Schattenberg 1960) heeft een Molukse vader en een Timorees-Molukse moeder. Hij begon al op jonge leeftijd met het schrijven van gedichten in zowel het Maleis als in het Nederlands. Zijn etnische en culturele achtergrond, het leven van alledag en alles wat hem daarnaast bezighoudt vormen de belangrijke thema's in zijn werk. Renée Luth (1979) is de nieuwe stadsdichter van Groningen. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong (2011) en Preparaat (2016) en stond in meerdere bloemlezingen. Ze staat al sinds haar vijftiende op verschillende literaire podia door het land. Luth is ook kunstenaar, fotograaf en filmmaker.