Back to All Events

Lezing: De nieuwe kleren van de kiezer

  • Bibliotheek Uden 16 Mondriaanplein Uden, NB, 5401 HX Netherlands (map)

Maandagavond 15 april geeft socioloog Ruud van der Meulen (De Filosofietuin) een interactieve lezing over de actualiteit van de sprookjes van Andersen in de huidige maatschappij met aansluitend een Socratisch gesprek. Hoe actueel is Andersens sprookje De nieuwe kleren van de keizer? Kunnen we mensen werkelijk alles laten geloven? Welke boodschap heeft dit ogenschijnlijk simpele sprookje in het tijdperk van Twitter-president Trump? En wie wordt er nu eigenlijk bedrogen: de keizer of de kiezer? Over post-truth politics, mainstream media, fake news, witch hunts, Wikileaks en data hacks. Een verhaal vol oplichters, ongekroonde koningen, Russische trollen, klokkenluiders, klikspanen, schurken, spinners, helden en heksen. Wie kan ons nog de waarheid vertellen?

Earlier Event: April 15
De mens en de kunst van het leven
Later Event: April 16
Een trip door eetbaar Nederland