Back to All Events

Houellebecq. Tegen de moderniteit, maar wat is het alternatief? | Utrecht

  • Werfkelder van de Kargadoor 36 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 AP Netherlands (map)

Tijdens deze avond gaan we in op de ideologische achtergronden van het werk van de Franse schrijver Michel Houellebecq. We gaan na wat zijn kritiek behelst op een doorgeslagen vorm van liberalisme. We ontdekken welk menstype en welke problemen dit volgens Houellebecq voortbrengt. Maar ook zullen we gaan zien of Houellebecq ons ook een perspectief te bieden heeft. Is er een ontsnapping mogelijk of zijn we gedoemd te blijven hangen in een perspectiefloos en tragisch consumentisme?

 Het thema zal worden ingeleid door prof. dr. Maarten van Buuren, emiritus hoogleraar Moderne Letterkunde en docent bij het Centre-Erasme. Het geheel zal worden opgeluisterd met een filosofische column van Roel Meijvis, muziek van Houellebecq zelf en een voordracht uit zijn werk.

De avond wordt georganiseerd door Stichting Centre Erasme (www.centre-erasme.nl) en Filosofie-Tijdschrift (https://filosofie-tijdschrift.nl).

Locatie, Plaats, Datum

Werfkelder van de Kargadoor
Oudegracht 36, Utrecht
Woensdag 17 april, 20:00 uur - 21:30 uur

Toegangskosten

10,- per persoon
Aanmelden: mail “deelname Houellebecq” met vermelding van aantal deelnemers aan  info@centre-erasme.nl