Back to All Events

Denkstof gesprek 'Het kapitalisme voorbij' | Utrecht

  • Buurthuis de Beatrix Prinses Beatrixlaan 2 Utrecht (map)

Elke donderdagavond organiseert de Redenarij een Denkstof-bijeenkomst in Utrecht. Dit zijn socratische groepsgesprekken waar iedereen aan mee kan doen en waar verwondering, twijfelen, vragen en denken centraal staan. Deze maand staat in het kader van het thema stuntelen. Na eerder deze maand over de stuntelende mens te hebben gesproken, komt nu het kapitalisme aan bod. De rationaliteit hierachter, dat winst en competitie tot een betere wereld leidt, staat onder druk. Welke alternatieve systeeminrichtingen staan aan de horizon, die beter passen op de uitdagingen van vandaag?

De gesprekken gaan verder dan alleen gezellig babbelen. Na een korte introductie ga je onder filosofische begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep de diepte in. Je leert nieuwe perspectieven kennen, anders te denken en samen kennis creëren. Je stapt altijd wijzer en rijker weer de buitenlucht in. Belangrijke deugden tijdens het filosofische gesprek zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen en om goed te luisteren naar anderen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je continu bijleert en radicale inzichten krijgt. Ook over jezelf.

Kosten: €10,- pp