Back to All Events

Interview met Tim Fransen | Eindhoven

  • Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame 22 Emmasingel Eindhoven, NB, 5611 AZ Netherlands (map)

'Ik stuntel, dus ik ben' is het thema van de Maand van de Filosofie 2019. Tim Fransen (1988), cabaretier en filosoof, kreeg de eer om het filosofische essay te schrijven: 'Het leven als tragikomedie, over humor, kwetsbaarheid en solidariteit'. Filosoof Ingeborg van den Bold interviewt ook dit jaar weer de schrijver van het essay van de Maand van de Filosofie, net zoals zij vorig jaar Femke Halsema interviewde over haar essay Macht en verbeelding.

 Dit schrijft de Maand van de Filosofie over 'Het leven als tragikomedie': “Tim Fransen betoogt dat het komische niet een tegenpool is van het tragische, maar dat humor juist een alternatief perspectief biedt op ons onvermijdelijk falen. Een perspectief dat ons in staat stelt om het tragische onder ogen te komen, in plaats van een uitvlucht te zoeken in de vaak destructieve ontkenning ervan. En bovendien een perspectief dat een voedingsbodem kan vormen voor een gevoel van solidariteit met onze medestuntelaars.”

 Tim Fransen viel zowel met zijn eerste filosofische cabaretvoorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' als met zijn tweede 'Het kromme hout der mensheid' in de prijzen. Hij werkte samen met Theo Maassen die in De Wereld Draait Door over Tim zegt: “Bij hem waren er wel heel veel grappen waarvan ik wilde dat ik ze zelf bedacht had.” Tim Fransen studeerde cum laude af in de filosofie en psychologie. In 2018 verscheen zijn debuut 'Brieven aan Koos'.

Locatie, Plaats, Datum

Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame
Emmasingel 22, Eindhoven
Donderdag 18 april 2019, 19:30 tot 21:30 uur

Toegangskosten

Bibliotheekleden € 7,50
Niet-leden € 9,00