Back to All Events

Stuntelbiecht - vraag een filosoof | Utrecht

  • Buurthuis de Beatrix Prinses Beatrixlaan 2 Utrecht (map)

Elke donderdagavond organiseert de Redenarij een Denkstof-bijeenkomst in Utrecht. Dit zijn socratische groepsgesprekken waar iedereen aan mee kan doen en waar verwondering, twijfelen, vragen en denken centraal staan. Deze maand staat in het kader van het thema stuntelen. Vandaag mag je jouw gestuntel meenemen en in een vraag voorleggen aan filosoof Guido Bik en de groep. Waar stuntel je nu of onlangs mee en zou je meer inzicht in vooronderstellingen, waarden en argumenten willen hebben?

De gesprekken gaan verder dan alleen gezellig babbelen. Na een korte introductie ga je onder filosofische begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep de diepte in. Je leert nieuwe perspectieven kennen, anders te denken en samen kennis creëren. Je stapt altijd wijzer en rijker weer de buitenlucht in. Belangrijke deugden tijdens het filosofische gesprek zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen en om goed te luisteren naar anderen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je continu bijleert en radicale inzichten krijgt. Ook over jezelf.