Back to All Events

Boekvoorstelling Rebekka de Wit: Afhankelijkheidsverklaring | Amsterdam

  • Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond 45 Nes Amsterdam, NH, 1012 KD Netherlands (map)

Rebekka de Wit presenteert haar essaybundel Afhankelijkheidsverklaring tijdens een boekvoorstelling in de Brakke Grond, Amsterdam. Op familiefeestjes en buurtbarbecues probeert Rebekka de Wit als een antropoloog te doorgronden waarom iedereen van zijn doodsangsten uitdagingen probeert te maken, waarom afhankelijkheid als falen wordt gezien en waarom mensen die graag te boek staan als ‘no nonsense’ doorgaans veel nonsens uitkramen. Afhankelijkheidsverklaring legt bloot wat onze vanzelfsprekendheden verzwijgen en komt tot pijnlijke conclusies over hoe (on)vrij, (on)afhankelijk en (on)geëmancipeerd we eigenlijk zijn.

Rebekka de Wit presenteert haar essaybundel Afhankelijkheidsverklaring. Het is een bundel vol bespiegelingen, verhalen en essays over het meest vanzelfsprekende. Op familiefeestjes en buurtbarbecues probeert Rebekka de Wit als een antropoloog te doorgronden waarom iedereen van zijn doodsangsten uitdagingen probeert te maken, waarom afhankelijkheid als falen wordt gezien en waarom mensen die graag te boek staan als ‘no nonsense’ doorgaans veel nonsens uitkramen. Afhankelijkheidsverklaring legt bloot wat onze vanzelfsprekendheden verzwijgen en komt tot pijnlijke conclusies over hoe (on)vrij, (on)afhankelijk en (on)geëmancipeerd we eigenlijk zijn. Deze bundel kwam tot stand in de trein, het Hema-café en de bibliotheek. Rebekka de Wit wil dit boek graag voorstellen met een verzameling aan onvergetelijke voorvallen, pijnlijke misverstanden en onwaarschijnlijke details die zich om het schrijven heen bevonden, en niet in het boek pasten, maar er wel onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Locatie, Plaats, Datum

Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, 1012 KD Amsterdam
Vrijdag 26 april vanaf 20:00 uur

Toegangskosten

€ 5-7,-
Koop je tickets via https://www.brakkegrond.nl/agenda/rebekka-de-wit-atlascontact