Back to All Events

Dag van de filosofie | Hasselt

  • Vrijzinnig Punt A. Rodenbachstraat 18 Hasselt Belgium (map)

 

We hebben de mens op veel verschillende manieren proberen te definiëren. Van cognitieve wezens, rationele dieren, spelende mensen, autonome personen tot culturele scheppers. Voor al deze visies valt wat te zeggen, maar misschien worden we nog wel het meest gedefinieerd door ons eeuwige gestuntel.

Het menselijk dier wordt bepaald door een aantal tragische beperkingen. Hij is sterfelijk, kwetsbaar, gemankeerd; hij leeft in een wereld waarin verschillende waarden met elkaar botsen; en hij heeft het eigenaardige vermogen om vragen te stellen waar hij geen antwoord op krijgt.

Op de Dag van de filosofie vieren we dit eeuwige falen, stuntelen en bevragen in de vorm van lezingen, workshops en film.