Back to All Events

Lezing over Descartes | Haarlem

  • Boekhandel De Vries Van Stockum 27 Gedempte Oude Gracht Haarlem, NH, 2011 GK Netherlands (map)

Hans Dooremalen geeft een lezing over Descartes en het sociale en politieke leven van het zeventiende-eeuwse Amsterdam aan de hand van zijn boek Descartes in Amsterdam.

Descartes in Amsterdam is niet alleen een spannende detective, maar ook een filosofische en historische roman. Het boek biedt een introductie in de vroege cartesiaanse methode en dompelt de lezer onder in het sociale en politieke leven van het zeventiende-eeuwse Amsterdam, bevolkt door beroemde historische figuren als Caspar Barlaeus, Andries Bicker en Nicolaes Tulp.

Hans Dooremalen is als wetenschapsfilosoof en philosopher of mind verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Hij is medeauteur van succesvolle boeken als Wat een onzin! en Exploring Humans. In 2018 verscheen zijn filosofische detective Descartes in Amsterdam.