Back to All Events

Het Filosofisch Diner: Kunst & de Zin van Onzin | Amsterdam

  • Robin Hood 111A Frederik Hendrikstraat Amsterdam, NH, 1052 HN Netherlands (map)

Moet alles altijd zin hebben? Mag er ook eens verwarring ontstaan over de grotere betekenis? De moderne kunst levert kritiek op hoe we zin geven. Ze toont je bijvoorbeeld het onzinnige of het zinloze in je bestaan. En geeft je daarmee de kans om je opnieuw te bezinnen!

Eva Grosfeld verzorgt de inleiding bij het thema. Zij is junior docent humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek en ze heeft onderzoek gedaan onder beeldend kunstenaars over de betekenis van beelden in het duiden en articuleren van ingrijpende gebeurtenissen.


Het Filosofisch Diner: ZIN

Waarom kom je iedere ochtend uit bed? Een simpele vraag met een lastig antwoord. Zeker nu er geen grote verhalen meer zijn die jou vertellen wat het antwoord is (‘God heeft bepaald dat je opstaat’). Je moet het tegenwoordig allemaal zelf bedenken, zelf zin maken. Terwijl dat verdomde lastig is!

Daarbij worden we bestookt met beelden van wat we moeten verlangen en nastreven. Geluk staat bovenaan de ladder. Zeg je: ‘Ik wil een leuke baan’, dan bedoel je dus dat je er gelukkig van wordt als die wens uitkomt. Maar is die vorm van zingeving niet te eenzijdig? En richt ze ons niet teveel op succes?

In de nieuwe serie van Het Filosofisch Diner bespreken we de plaats van zingeving in de huidige maatschappij. Wat geeft en heeft zin? Is die zin wel echt? Is er nog plaats voor onzin? Dergelijke vragen bespreken we in vier diners, elke eerste woensdag van de maand. Schuif aan voor een zinderend gesprek onder het genot van een goede maaltijd en een glas wijn.

Locatie, Plaats, Datum

Robin Food,
Frederik Hendrikstraat 111A, Amsterdam
Woensdag 3 april, 19:00 uur - 22:00 uur


Toegangskosten

€32,50 regulier, €22,75 voor studenten of €13,50 met We Are Public pas

Ticketverkoop: https://widget.yourticketprovider.nl/combi.aspx?cid=446932&productid#/tickets/446932/

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/312182752762756/

Website: https://vuurwerkfilosofie.nl/lp/filosofisch-diner-zingeving-amsterdam/